Hem   Idé    Kompetens    Kunder/Partner    Support    Kontakt   

Support

Behöver ni hjälp kan ni kontakta Teknologias support. Vår policy är att ta ett helhetsansvar och hjälpa till när hjälpen verkligen behövs, oavsett om det råkar vara kontorstid eller inte. Kontakta oss så löser vi tillsammans era problem.

Garantivillkor och returhantering

Vanliga frågor och tips
Vi har sammanställt några vanliga problemställningar som kan uppstå för den enskilde användaren. För större miljöer och nätverk rekommenderar vi alltid att ni tar en direktkontakt med oss istället för att börja felsöka själva.

Frågor relaterade till internet och email »

En enstaka sak fungerar inte (det hörs inget ljud, skrivaren fungerar inte os.s.v.)
Alla enheter på en dator, t.e.x ljudkortet, behöver en drivrutin för att fungera och kunna prata med datorn. En drivrutin är ett litet program som sköter kommunikationen mellan enheten och själva datorn.
Det vanligaste felet när t.ex. ljudkortet inte fungerar är att man inte har installerat korrekt drivrutin. Du kan högerklicka på ”Den här datorn” och välja egenskaper, sedan under fliken ”Enheter” eller ”Hårdvara” finns en knapp som heter ”Enhetshanteraren”. Om man går in där får man en lista på alla saker som finns i datorn. Troligen står det ett rött kryss eller gult varningstecken framför ljudkortet här.
Lösningen är oftast att först hämta hem den korrekta och mest uppdaterade drivrutinen från tillverkarens hemsida (spara filen på ditt skrivbord) och sedan köra det installationsprogrammet som man hämtat hem genom att dubbelklicka på filen.

Datorn har hängt sig, den går långsamt, Word startar inte…
…det kommer konstiga felmeddelanden på skärmen, musen går inte att röra, skrivaren skriver ut konstiga tecken och en massa andra mer eller mindre overkliga problem.
Det finns ett standardsvar för att lösa sådana här problem. STARTA OM DATORN. Om du kan så klicka på START-knappen, välj ”Avsluta systemet” och sedan ”Starta om datorn”. Om inte detta går kan du trycka på datorn resetknapp på själva datorburken eller till och med dra ut strömsladden på baksidan av datorn, vänta 10 sekunder och sedan sätta i den igen och försöka på nytt.
2/3 av alla problem som kommer till vår support löses genom en enkel omstart av datorn. Prova gärna detta innan ni tar kontakt med vår support.

Vi har problem med vår server
Serverproblem vill vi att ni felanmäler till oss istället för att försöka skruva i servern själva. Detta på grund av att det kan ställa till så mycket mer bekymmer om ni börjar felsöka på egen hand (om ni inte har nödvändig kunskap förstås).

Jag har en fyra år gammal dator, kan man göra den snabbare?
Du sitter med en gammal dator som börjar gå för långsamt. Du känner att det kostar för mycket med en ny och vill bara uppgradera din gamla lite grann.
Vår rekommendation är nästan alltid att inte lägga ner tid och kraft på den gamla datorn alls. Orsakerna är flera.

  1. Det är mycket svårt om inte omöjligt att hitta reservdelar till en gammal dator idag, och om man gör det är de oftast väldigt dyra.
  2. Oftast ligger det mycket skit i en gammal dator så en åtgärd för att få den snabbare är att installera om den. Lämnar du in den till oss för detta tar det oftast mycket längre tid och strular mer än om man ska utföra liknande åtgärder på en ny dator.
  3. Även om man uppgraderar datorn och installerar om den kommer ni inte bli helt nöjda eftersom prestandaökningen inte blev så stor egentligen.
  4. Vår erfarenhet är att tre av fyra kunder ändå kommer tillbaka ett halvår senare och då köper en helt ny dator när de upptäckt att det inte fungerar med den gamla.
  5. Det finns ingen garanti kvar på den gamla datorn.
    Vår rekommendation blir alltså i de flesta fall att investera i en ny och modern dator av det enklare slaget vilket inte kostar mycket mer än en avancerad reparation.

Länkar till en del tillverkare där ni bland annat kan hitta drivrutiner och små program

3Com
Nätverksprodukter

Adaptec
SCSI-adapters

AMD
Processorer

APC
UPS (strömbackup)

ASUSTeK
Moderkort, grafikkort

ATI
Grafikkort

Brother
Skrivare

Creative Labs
Ljudkort (soundblaster)

Dlink
Nätverksprodukter

Epson
Skrivare

HP
Skrivare, scanners, kameror, servrar

Intel
Processorer

KeyTronic
Tangentbord

Logitech
Tangentbord och möss

Microsoft
Operativsystem och programvara

NEC
Skärmar

Netgear
Nätverksprodukter

Plextor
CD-ROM, CD-RW

Promise
Kontrollerkort, RAID för IDE

Samsung
Skärmar

Veritas
Backupprogram Backup Exec

Filarkiv

Download
Filarkiv med många program

Tucows
Filarkiv med bra urval av program


Teknologia • Väderskiftesg 12 • 418 31 Göteborg | Telefon 031-54 54 80 • Mobil 0708-770103 | info@teknologia.com